Muuttajat-videosarja: Ahmad Hosseini – ”Muutos lähtee itsestä”

’’Se, että mä kohtaan ihmisiä, käyttäydyn hyvin, niin se merkitsee ja mä uskon, että se jättää ison jäljen”, sanoo Ahmad Hosseini.

Ahmad oli aina tiennyt haluavansa olla tärkeä hahmo yhteiskunnassa, mutta vaikuttaminen ja sen oikeanlainen toteuttaminen olivat hänelle aiemmin iso kysymysmerkki. Tänä päivänä vaikuttaminen tarkoittaa Ahmadille toisen ihmisen ystävällistä kohtaamista. Hänestä on tärkeää säilyttää itsessään rakkauden tunne ja välittäminen toisia ihmisiä kohtaan.

Ahmad on 22-vuotias helsinkiläinen yhteisöpedagogian opiskelija. Hän saapui Suomeen viisi vuotta sitten ja on ammatiltaan lähihoitaja sekä toimii eri järjestöissä luottamustehtävissä. Häntä ajaa eteenpäin voimakas halu parantaa yhteiskunnassa vallitsevia epäkohtia.

”Mun mielestä hyvä lähtökohta lähteä liikkeelle on, että tekee ensin sen muutoksen itsessään. Vasta sen jälkeen sitten yhteiskunnassa ja muihin ihmisiin”, Ahmad sanoo.

Ahmad pohtii myös koulutuksen merkitystä. Vaikuttajan on tärkeää kouluttaa itseään ja siten pystyä myöntämään, jos on ollut väärässä ja uskaltaa arvioida omia mielipiteitään uudelleen. Muutos alkaakin meistä itsestämme ja vasta sen jälkeen voimme vaikuttaa yhteiskuntaan ja muihin ihmisiin.

Perhe ja läheiset ihmiset ovat Ahmadille tärkeitä. Hänen mielestään jokaisen tulisi vaalia omia läheisiään ja muistaa, kuinka kallisarvoisia he ovat. ’’Mä haluan välittää ihmisistä, mä en ikinä halua muuttaa sitä.”

Ahmadin viesti nuorille kuuluu: Uskaltakaa toivoa ja haaveille suuresti, maailman tilanteesta huolimatta! Toivo on se, mikä pitää meidät kaikki elossa. Ahmadin oma unelma onkin perustaa hyväntekeväisyyssäätiö äitinsä nimellä ja kirjoittaa kirja.

’’Mä haluan parantaa maailmaa ja kaikki epäkohdat.’’

Helinä Rautavaaran museon Muuttajat-videosarjassa inspiroivat nuoret pohtivat ja kyseenalaistavat rohkeasti haastavaa identiteetin käsitettä ja vaikuttamisen keinoja.

Previous story Back Next story Forward