Elisa Malik: Ei vain suomalainen tai vain nepalilainen – olen molempia ja se on rikkaus

 

Vaikuttaja Elisa Malik tunnistaa itsellään monta identiteettiä: hän on tytär, sisko, tyttöystävä, koiralle äiti ja tubettaja. Elisa pitää myös helsinkiläisyyttä tärkeänä osana identiteettiään – hän on syntynyt Helsingissä ja asunut aina siellä.

”Saattaa olla, että taustalla on myös se, että kun ei ole aiemmin kokenut, että olisi suomalainen tai nepalilainen, niin helsinkiläisyydestä on tullut se oma identiteetti”, Elisa sanoo.

Elisa on siis syntynyt Suomessa, mutta hänen vanhempiensa kotimaa on Nepal. Elisa vertailee usein kahta maata keskenään. Suomalaisuudesta Elisalle tulee ensimmäisenä mieleen tasa-arvo, sillä Nepaliin verrattuna se on Suomessa paljon paremmalla tolalla.

”Toki meilläkin on kehitettävää, sillä minusta tuntuu, että täällä on välillä sellaista naisvihaa”, Elisa sanoo.

Lapsena ja teininä Elisa sanoo tasapainoilun kahden kulttuurin välillä olleen vaikeaa, ja ulkopuolisuuden tunne oli tuttu.

”Nyt aikuisena on tajunnut, että erilaisuus on rikkautta, ja nykyään on ihana kertoa asioita nepalilaisesta kulttuurista. Teini-ikäisenä tuntui, että pitää olla joko kokonaan suomalainen tai kokonaan nepalilainen – mutta ei tarvitse olla jotain tiettyä, vaan voi olla sekoitus.”

Next story Forward